Noorse witte heilbot op z’n Aziatisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets 120 g Noorse witte heilbot
500 g (zee)zout
500 g suiker
2,5 el vijfkruiden mix (bijvoorbeeld peper, anijs, koriander, kruidnagel en venkel)
Bereiden
- Pak de vis in het zout-suiker mengsel en laat ze minimaal 3 uur bij kamertemperatuur marineren.
- Wrijf het zout-suiker mengsel er af en zet de vis minimaal 6 uur in de koelkast.
- Dep de vis droog met keukenpapier.
- Bestrooi de vis rondom met het 5 kruidenmengsel.
- Verhit olie in een pan en bak de vis snel aan beide kanten lichtbruin.
- Snij elke filet in 3 stukjes en steek ze aan een saté pen.
Tip: Eet er een ‘salade’ bij van bami, mihoen of noedels en in sesamolie gewokte groenten met wat chilisaus er door gemengd.
Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gegratineerde scholfilets uit de oven
Heilbot in sinaasappelsaus
In champagne gegaarde zalm met champagnesaus
Gestoofde schol met witte wijnsaus
Gebakken zalmtournedos met tuinkruidendressing